Tahu petis: gevulde tahoe met een hete saus van garnalen

Sambal petis is een hete saus van petis. Het is een garnalenpasta en is te krijgen bij iedere toko. De petis wordt gegeten met gebakken tahoe. Je kunt de tahoe vullen met de petis of als saus over blokjes gebakken tahoe serveren.







Ingrediënten:
- tahoe in vierkanten gesneden
- 1 volle eetlepel petis udang
- rawit of rode lombok naar smaak
- 4 teentjes knoflook
-1 schijfje laos
- tapioca- of rijstmeel
- zout en suiker naar smaak
- zoete ketjap A 
- water (ongeveer 2 kopjes)
- olie

Bereiding: 
- Maal of wrijf de lombok/rawit fijn met de knoflook.
- Verhit wat olie en bak dit een minuut.
- Voeg de petis-pasta toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg dan water toe en een scheutje zoete ketjap.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Los wat rijst-of tapiocameel op in enkele eetlepels water.
- Voeg al roerend toe aan de saus tot ze flink gebonden is.

- Bak de tahu in vierkanten en laat ze uitlekken.
- Snij ze als een enveloppe open en doe er een eetlepel van de sambal petis in.

*Je kunt de tahu ook in blokjes bakken en op een bord opdienen met tauge, gebakken uitjes, fijngesneden selderij en eventueel plakjes gekookt ei. Maak dan de saus iets dunner. Doe de sambal petis over het gerecht.

Rubriek: tahu en tempee 







 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten