Indonesische tumis van boontjes met garnalen

Tumis van boontjes met garnalen is een heerlijk en eenvoudig recept. Je kunt zelf bepalen hoe heet je het gerecht maakt door de hoeveelheid lomboks aan te passen of de pitjes er uit te halen.









Ingrediënten: 
- 200 gram dunne sperziebonen
- 250 gram grote gepelde garnalen
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 3 grote rode lomboks
- (optioneel een halve tomaat)
- 4 sjalotjes
- 3 knoflook
- 1 volle theelepel trassi
- zout
- 1/2 theelepel suiker
- 1 stuk verse laos van 3 cm.
- 2 blaadjes salam
 - scheutje oestersaus en scheutje vissaus

Bereiding:  
- Kook de boontjes eerst beetgaar in ruim water. (breek ze eventueel in stukken)
- Doe de gesneden lombok, sjalotten, knoflook (tomaat) en wat water in een blender en maal het tot een pasta.
- Verhit olie in een pan en fruit de geplette laos en salam een minuut.
- Voeg de kruidenpasta toe en bak alles goed rond.
- Verkruimel de trassi en bak deze mee.
- Voeg een beetje oestersaus toe en dan wat water.
- Voeg de garnalen toe en bak deze even mee.
- Voeg suiker toe en een beetje zout.
- Voeg optioneel nog een beetje dunne heldere vissaus toe (proef of het niet te zout wordt).
- Voeg de gekookte boontjes toe en roer alles goed om.

Rubriek: groenten, tumis


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen