Sambal goreng van tahoe en tempee met petehbonen


Sambal goreng tahu/tempeh (pedis) is een heerlijk vegetarisch gerecht van tahu en tempeh. De blokjes worden gebakken en daarna verwerkt in een hete saus van gekruide kokosmelk met petehbonen en rode lomboks.  Lekker met een tumis van groenten!







Ingrediënten:
- 2 rode ui
- 4 knoflook
- 3 tot 5 rode lomboks
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 volle theelepels suiker
- 2 blaadjes djeruk
- 1 stuk laos van 2 cm.
- 1/2 zakje diepvries petehbonen
- 1 salam blad
- 1 stengel sereh geknoopt
- 1 theelepel trassi
- kippenbouillonblokje/zout
- 3 kemiri
- 2 kopjes santen
- 1 blok tahu
- 1 blok tempeh
- olie


Bereiding:
- Maak eerst de saus.
- Pof de kemirinoten met de trassi in de pan zonder olie.
- Hou een halve ui apart en maal de rest van de uien, knoflook, kemiri, trassi, lomboks fijn.
- Verhit enkele eetlepels olie in een pan en bak eerst de halve fijngesneden ui, voeg de suiker toe.
- Voeg de gemalen kruiden toe, samen met het salamblad, de laos, de djeruk purut blaadjes en sereh.
- Voeg de sambal toe en bak alles enkele minuten.
- Voeg de santen toe en de petehbonen.
- Voeg bouillonblokjes of zout toe.
- Laat zachtjes koken terwijl je ondertussen de in blokjes gesneden tahu en tempeh in de hete olie bakt tot ze goudbruin zijn. Uitlekken en bij de saus doen. Nog 5 minuten laten stoven.
- Voeg eventueel nog wat extra water toe als je van meer saus houdt.
- Proef of er nog zout of suiker bij moet en voeg eventueel meer toe.

Lekker met witte rijst en een tumis van groenten!

Rubriek: vegetarische gerechten, tahu en tempee

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen