Sosis Solo: Indonesische saucijs met een vulling van gehakt en lente-ui

Sosis Solo zijn heerlijke gevulde loempia's met een vulling van gehakt. Ze lijken op risolles, maar dan zonder paneermeel. Het is de Indonesische variant van onze saucijs. Dit is het basisrecept dat je kunt vermeerderen naar het aantal personen.







Ingrediënten:
- 3 eieren ( + 1 ei voor het bakken)
- 1/2 kop tarwebloem
- water, zout en peper
- 200 gram gehakt
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotjes
- lente-ui
- nootmuskaat
- ketjap A
- 2 eetlepels gula jawa
- witte peper
- zout

Bereiding:
- Kluts de eieren met het meel en water.
- Voeg zout en zwarte peper toe.
- Bak hier dunne flensjes van in een koekenpan met wat olie.
- Snij de ui, knoflook, sjalotten en 1 lente-ui heel fijn.
- Fruit deze in een paar eetlepels olie.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg zout en peper toe.
- Voeg de fijngesneden gula jawa toe.
- Voeg nootmuskaat naar smaak toe.
- Voeg de ketjap toe.
- Voeg eventueel nog wat extra fijngesneden lente-ui toe.

- Klop een ei los met een beetje water.
- Leg wat vulling op het flensje en vouw het als een enveloppe dicht door de zijkanten mee te rollen.
- Plak de rand dicht met ei en dompel daarna de sosis helemaal in het ei, zodat alle kanten bedekt zijn.
- Bak ze in de ruime olie goudbruin. 

Rubriek: snacks, bijgerechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten