Toemis van Chinese kool met mais

Als je hete of zoute gerechten eet met witte rijst, dan is het heerlijk om er een licht groentegerecht bij te eten, zoals tumis of sajur. In dit recept wordt Chinese kool gebruikt met mais, maar je kunt er ook andere bladgroenten zoals spinazie voor gebruiken.Ook lekker met lekkerbek of kibbeling met verse sambal bij de witte rijst als je snel wilt koken.





Ingrediënten:
- een aantal buitenste groene bladen van Chinese kool
- klein blikje mais
- kleine rode ui in dunne reepjes
- 1 knoflook geperst of fijngesneden
- zout of kippenbouillonpoeder
- mespunt suiker
- stukje rode lombok in dunne ringetjes gesneden
- zwarte peper
- optioneel een stukje trassi, opgelost met een beetje water

Bereiding:
- Was de kool en snij ze in stukken. Zorg dat je de harde stukken bij het wokken eerst gebruikt.
- Laat het blikje mais uitlekken.
- Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit hier de gesneden ui eerst een minuut.
- Voeg dan de gesneden peper en knoflook toe.
- Bak dit even samen en voeg dan de mais toe.
- Voeg het bouillonpoeder of zout naar smaak toe.
- Voeg zwarte peper naar smaak toe.
- Voeg een mespuntje suiker toe.
- Voeg wat water toe (en eventueel het trassi-water) en laat de mais een paar minuten koken.
- Voeg dan eerst de harde witte stukken Chinese kool toe.
- Maak na enkele minuten het gerecht op smaak met eventueel nog wat zout of bouillonpoeder.
- Zet het vuur uit en roer dan de groene stukken Chinese kool goed door het gerecht. De stukken zullen slinken, maar blijven zo knapperig en mooi groen!

*Tip: Lekker met gebakken kibbeling of lekkerbek, hete visgerechten, hete kip of een sambal goreng van tahu en tempeh!

Rubriek: groenten






















































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten