Saté kambing: Indonesische sate van geitenvlees of lamsvlees met ketjapsaus


Saté kun je ook van lamsvlees of geitenvlees maken en heet dan saté kambing. In dit recept wordt lamsvlees gebruikt. Saté kambing wordt niet met pindasaus gegeten, maar met een ketjapsaus. Deze kan mild of heet worden gemaakt.










Ingrediënten marinade:
- 500-1000 gram lamsvlees (of geitenvlees) in kleine blokjes
- 2 theelepels knoflookpoeder of 3 teentjes fijngeperste knoflook
- zoete ketjap (paar eetlepels)
- 1 rode ui fijngesnipperd
- zout naar smaak
- 1/2 theelepel ketumbar
- 1 eetlepel olie
- satéstokjes 

Ingrediënten ketjapsaus:
- 2 rode uien in dunne reepjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- rode lomboks naar smaak in reepjes gesneden
- 2 eetlepels limoensap of citroensap
- 5 eetlepels ketjap manis (zoet)
- 1/2 theelepel suiker
- zout naar smaak

Garnering:
- plakjes tomaat
- gefruite uitjes

Bereiding:
- Maak een marinade van de ingrediënten.
- Snij het vlees in kleine blokjes en leg ze in de marinade.
- Laat het minimaal 2 uur marineren.
- Rijg ze aan stokjes.
- Meng voor de ketjapsaus de ingrediënten tot een dunne saus.
- Voeg eventueel meer ketjap toe.
- Rooster de saté op de bbq.
- Dien de saté op met de ketjapsaus en de plakjes tomaat en gefruite uitjes.

* Tip 1: je kunt ook wat pinda's door de marinade doen. Kijk hier voor het recept.
* Tip 2: Voeg wat ananas toe aan de marinade. Kijk hier voor het recept.

Rubriek: saté

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen