Bami goreng kun je op vele manieren maken en daarbij de ingrediënten gebruiken die je in huis hebt. In dit recept wordt kipfilet gebruikt met paksoi.
Ingrediënten:
- 1 groot pak of 2 kleine pakjes dunne bami
- 1 of 2 kipfilet
- 1 paksoi
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tot 2 kippenbouillonblokjes of kippenbouillonpoeder
- stukje trassi
- 2 eieren
- 1 eetlepel ketjap asin (zoute ketjap)
- 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
- zout en peper
- 1 rode lombok
- paar eetlepels olie
- optioneel heldere vissaus
Bereiding:
- Snij de kip in kleine stukjes of kook de kipfilets in een beetje water met een bouillonblokje en scheur ze daarna in stukjes.
- Kluts de eieren met wat zout.
- Zet een pan met ruim water en wat zout op om de bami te koken volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de mie na het koken uitlekken en schud ze een aantal keren om in het vergiet.
- Snij de ui, lombok en knoflook in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een grote wok en bak de ui even aan en voeg dan de lombok en knoflook toe.
- Bak de trassi mee.
- Voeg dan de rauwe of gekookte kip toe met het bouillonblok en wat zout en peper.
- Schuif alles zoveel mogelijk naar de rechterkant van de pan en gooi in de linkerkant het geklutste ei. Laat dit stollen terwijl je roert en er kleine stukjes van maakt.
- Bak dan alles nog even samen.
- Was de paksoi en snij ze in grove stukken.
- Voeg de paksoi pas op het laatst toe en bak het even rond en voeg dan direct de mie toe.
- Roer alles goed om tijdens het bakken en maak af met de ketjap en eventueel een scheutje heldere vissaus.
* Tip: Bij Chinese en Vietnamese toko's kun je kippenbouillonpoeder krijgen. Hiermee krijg je elk gerecht heerlijk op smaak. Het bouillonpoeder is ook te krijgen in vleesvarianten.
Rubriek: bami/pasta
kloten niet printen!!!
BeantwoordenVerwijderen