Pagina's

detox en ontgiften

Pangsit goreng: heerlijke Indonesische snack met een vulling van gehakt en garnalen

Pangsit goreng is de gefrituurde versie van won-ton. In dit recept worden ze gevuld met een mengsel van gemengd gehakt en garnalen. Het is makkelijk en sneller om kant en klare pangsitvellen te kopen.











Ingrediënten:
- 1 pak pangsitvellen
- 300-400 gram half om half gehakt (of grof kipgehakt)
- 100 gram garnalen fijngestampt
- 2 eetlepels fijngesneden prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 eierdooier
- zout en peper naar smaak
- klein scheutje zoute ketjap
- losgeklopt eiwit of water

Bereiding:
- Meng het gehakt met de fijngewreven garnalen, fijngesneden of gewreven knoflook, het ei, de prei, ketjap en zout en peper.
- Zet een kopje geklutst eiwit klaar. (en eventueel een kopje water)
- Pak een vel, leg er een dessertlepel vulling op en vouw het op de manier zoals in de video te zien is. Plak de randjes dicht met geklutst eiwit of water. Op youtube zijn meerdere manieren te vinden waarop je pangsit goreng moet vouwen.
- Bak de pangsit goreng in de hete olie goudbruin.
- Eet ze met een (hete) chilisaus!

Rubriek: snacks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten