Indische risolles: gepaneerder loempia's met een vulling van ragout

Risolles lijken op loempia's maar hebben een andere vulling en worden gepaneerd. Je kunt ze vullen met gehakt of kip en er worden groenten aan toegevoegd. Je kunt er een droge vulling in verwerken, maar ook een ragout.










Ingrediënten vulling ragout: 
- 400 gram rundgehakt of kipfilet
- 2 uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 dunne prei fijngesneden
- 1 kopje geraspte winterwortel
- 2 eetlepels fijngesneden selderij
- 2 kippenbouillonblokjes
- zout
- peper
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels boter
- 750 ml. melk
- 1-2 eetlepels bloem
- 2-3 eetlepels suiker

Bereiding ragout:
- Fruit de uien en knoflook in de boter.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de wortel, selderij en prei toe.
- Voeg de verpulverde kippenbouillonblokjes toe en de suiker.
- Bak dit alles een minuut en voeg dan de melk toe.
- Roer van te voren de bloem los met wat van de melk en voeg dit toe aan de saus.
- Voeg in kleine beetjes de bloem toe tot de ragout de juiste dikte heeft.
- Roer alles goed om tot de saus gaat indikken.
- Voeg nootmuskaat, peper en eventueel extra zout of suiker toe. De ragout moet zoetig zijn.
- Laat de ragout helemaal afkoelen voordat je de risolles gaat vouwen.

Ingrediënten droge vulling risolles:
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram gehakt of fijngesneden kipfilet of kipgehakt
- 1 kopje geraspte worteltjes
- 1 kopje fijne diepvriesdoperwten of fijngesneden prei
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels boter
- half kopje melk
- zout naar smaak.
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel suiker

Bereiding droge vulling:
- Fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels boter.
- Voeg het gehakt of kipfilet toe en bak dit rul.
- Voeg zout, suiker, nootmuskaat en bouillonblokje toe.
- Voeg de wortel en doperwtjes toe.
- Voeg dan wat bloem, aangelengd met een half kopje melk, toe en roer dit door het gehakt.
- Als de vulling een beetje gebonden is, eventueel nog extra zout of suiker toevoegen en laten afkoelen. 

Ingrediënten flensjes:
- 350 gram bloem
- 2 eieren
- 500 ml. melk
- 1/2 theelepel zout
- paneermeel
- olie
- 1 losgeklopt ei voor het dichtplakken van de flensjes

Bereiding flensjes:
- Doe de bloem in een beslagkom en voeg de eieren toe.
- Roer dan met een garde de melk bij beetjes toe tot een beslag zonder klontjes ontstaat.
- Voeg zout toe.
- Verhit olie in een koekenpan en bak hier de flensjes om en om.
- Vul de flensjes als loempia's met een eetlepel vulling.
- Haal de flensjes door het geklutste ei en dan door het paneermeel en bak ze in de diepe olie goudbruin.

Rubriek: snacks

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen