Sate Kambing met pinda's en ketjapsaus


Saté Kambing is saté van geitenvlees en wordt op veel verschillende manieren bereid. In dit recept wordt het vlees gemarineerd in verse pinda's en ketjap en opgediend met een ketjap-pindasaus.












Ingrediënten:
- 500 gram geitenvlees in kleine stukjes gesneden
- geraspte verse ananas
- 100 gram ongezouten pinda's
- zoete ketjap

Bereiding:
- Meng het vlees met de ananas en laat het even staan.
- Bak de pinda's in een koekenpan en wrijf ze daarna fijn in de tjobek.
- Doe er een klein scheutje water bij en daarna de ketjap tot het een lichtbruin papje wordt.
- Rijg de satés aan stokjes die in koud water hebben gestaan.
- Haal de satés door het pinda-ketjap mengsel en rooster ze daarna op houtskool.

Ketjapsaus:
- 10  rode rawit
- ketjap manis

- Wrijf de rawits fijn en meng ze met de zoete ketjap. Geef deze saus apart bij de saté kambing en dien de saté op met fijngesneden rode ui en fijngesneden tomaat.

Tip: Je kunt ook nog gebrande en fijngewreven pinda's door de ketjapsaus doen met een theelepel petis udang en een paar druppels limoensap.

Rubriek:  lamsvlees/geitenvlees