Saté Kambing met marinade van ananas

Geitenvlees kan ook worden gebruikt om er saté van te maken en dan heet dit gerecht in Indonesië saté kambing. Ze wordt soms gemarineerd met ananas en soms met pinda's. In dit recept wordt er ananas gebruikt. Deze saté wordt gegeten met een ketjapsaus.









Ingrediënten saté:
- 500 gram geitenvlees
- 5 teentjes knoflook
- ketjap manis
- zout naar smaak
- 2 rode uien fijngewreven
- geraspte verse ananas
- olie

- Zet de satéstokjes van te voren in koud water, zodat ze niet verbranden.
- Snij het vlees in kleine stukjes en doe er een beetje zout doorheen.
- Voeg de fijngewreven knoflook en ui toe en de ananaspulp (ongeveer een kopje).
- Voeg ongeveer 3 eetlepels ketjap toe en een paar eetlepels olie.
- Meng dit goed door elkaar en rijg er dan satés van.
- Rooster de saté's boven houtskool.

Ketjapsaus:
- 5 rawits in kleine ringetjes gesneden
- ketjap manis
- fijngesneden tomaat
- eventueel een beetje citroen-of limoensap
- fijngesneden rode ui

Bereiding:
- Meng de ketjap met de fijngesneden rode ui, de fijngesneden rawit en tomaat. Voeg er een klein beetje limoensap aan toe tot de juiste zoet-zuur smaak is bereikt.

Rubriek: lamsvlees/geitenvlees