Kambing Masak Pedas: Pittige roerbakschotel van geitenvlees

Kambing masak pedas is een zeer pittig Indonesisch gerecht van geitenvlees met een specifiek kruidige smaak.


 







Ingrediënten: 
- 500 gram geitenvlees (haas)
- 8 sjalotten of 2 grote rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 10 rawit (of meer) in kleine schuine reepjes gesneden
- 2 blaadjes salam
- 4 blaadjes daun djeruk
- 2 eetlepels Ketjap A (zoete ketjap)
- zout naar smaak
- 1/2 eetlepel tamarindepulp (maken van 2 eetlepels water)
- 1/2 theelepel suiker
- zwarte peper
- 2 eetlepels olie 
- 300 ml. water

Bereiding:
- Snij het vlees in  zeer dunne plakjes.
- Snij de sjalotten/ui en knoflook fijn.
- Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie en bak eerst de ui lichtbruin en voeg dan de knoflook toe met de blaadjes djeruk perut en de blaadjes salam.
- Voeg het vlees met het zout, het tamarindewater, suiker en zwarte peper toe en bak alles goed rondom aan.
- Voeg ongeveer 200 ml. water toe en laat alles goed doorkoken tot het meeste vocht is verdampt.
- Doe op het einde de rawits, eventueel extra zout en de ketjap er door en laat het gerecht nog 5 minuten stoven.

Rubriek:

 








Ingrediënten: 
- 500 gram geitenvlees (haas)
- 8 sjalotten of 2 grote rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 10 rawit (of meer) in kleine schuine reepjes gesneden
- 2 blaadjes salam
- 4 blaadjes daun djeruk
- 2 eetlepels Ketjap A (zoete ketjap)
- zout naar smaak
- 1/2 eetlepel tamarindepulp (maken van 2 eetlepels water)
- 1/2 theelepel suiker
- zwarte peper
- 2 eetlepels olie 
- 300 ml. water

Bereiding:
- Snij het vlees in  zeer dunne plakjes.
- Snij de sjalotten/ui en knoflook fijn.
- Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie en bak eerst de ui lichtbruin en voeg dan de knoflook toe met de blaadjes djeruk perut en de blaadjes salam.
- Voeg het vlees met het zout, het tamarindewater, suiker en zwarte peper toe en bak alles goed rondom aan.
- Voeg ongeveer 200 ml. water toe en laat alles goed doorkoken tot het meeste vocht is verdampt.
- Doe op het einde de rawits, eventueel extra zout en de ketjap er door en laat het gerecht nog 5 minuten stoven.

Rubriek:
lamsvlees/geitenvlees
"> lamsvlees/geitenvlees