Indonesische groene pandancake (Pandan Chiffon Cake)

De groene Indische cake van pandan (Pandan Chiffon Cake) is favoriet en met een beetje oefenen heel goed zelf te maken. In de video kun je zien hoe je de pandancake makkelijk zelf kunt maken.











Ingrediënten:
- 75 ml kokosmelk (dikke santen)
- 60 gr witte (basterd)suiker
- 5 eierdooiers (dooiers splitsen en het eiwit apart zetten)
- 1 theelepel pandan essence opgelost in 1-2 eetlepels water
- 100 gram tarwebloem
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
 - 65 ml olie

Ingrediënten  merengue:
- 60 gram witte (basterd)suiker
- 5 eiwitten
- 1 theelepel Creme of Tartar (te krijgen o.a. van Oetker)

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170-180 ℃.
- Splits de eieren in dooiers en eiwitten.
- Klop de eierdooiers en de suiker met een garde en voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe.
- Voeg de pandan essence met het water toe. 
- Meng de bloem, maïszetmeel, zout en het bakpoeder door elkaar.
- Voeg dit mengsel beetje bij beetje door de geklopte eieren.
- Voeg dan de olie geleidelijk toe, onder voortdurend roeren met een garde. Zet apart.
- Mix de eiwitten een beetje stijf en voeg dan geleidelijk de witte suiker toe en de Creme of Tartar.
- Mix dit mengsel zo stijf mogelijk.
- Roer met een spatel het eiwit door het groene mengsel van de eierdooiers. Zo min mogelijk roeren.
- Smeer een tulbandvorm in met olie.
- Bak de cake in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar. Prik met een dunne breinaald in de cake om te kijken of hij gaar is. Als de naald droog uit de cake komt is hij gaar.
- Laat de cake goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. 

Klik hier voor de video van pandancake!

Rubriek: kue en gebak


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen