Pandan cake (sponscake) is een groene cake met de smaak van pandan. Er zitten veel eieren in, waardoor de textuur sponsachtig wordt.
Ingrediënten eierdooierbeslag:
- 6 eierdooiers
- 200 gram cakemeel/zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 140 ml. dikke kokosmelk of crème (uit een pakje)
- 2 eetlepels pandanpasta
- 1 theelepel vanille essence (optioneel)
- 100 gram suiker
- 150 ml. zonnebloemolie
- snufje zout
Ingrediënten eiwit-beslag:
- 9 eiwitten
- 100 gram suiker
Bereiding:
- Meng het meel met het bakpoeder in een grote beslagkom (je mengt later alles in deze kom).
- Klop de eierdooiers een minuut en voeg dan de suiker toe en mix dit tot het licht wordt.
- Voeg dan de dikke santen of kokoscreme toe.
- Voeg de olie toe.
- Voeg het snufje zout, de vanille en pandan-extract toe.
- Voeg het meel toe en mix dit met een lepel tot een beslag en zet het apart.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de eiwitten en voeg dan stapsgewijs de suiker toe tot ze bijna stijf zijn.
- Voeg dit eiwitbeslag toe aan het groene beslag en spatel dit goed door elkaar.
- Doe dit beslag in een ingevette chiffon vorm van ongeveer 24 cm doorsnede.
- Zet de cake in de oven en plaats er een rooster boven met folie. Zo voorkom je dat de bovenkant al bruin wordt voordat hij gaar is. Haal dit er de laatste 15 minuten van af.
- Bak de pandan cake in ongeveer 50-60 minuten gaar.
Rubriek: kue en gebak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten