Pastei toetoep is een heerlijk ouderwets gerecht uit de Indische keuken. Je kunt er kip of gehakt in verwerken en verder groenten zoals worteltjes en doperwten.
Ingrediënten korst:
- 500 gram gekookte aardappelen
- 2 eieren
- 2 eetlepels boter
- halve theelepel zout
- halve theelepel nootmuskaat
- 100 ml. melk
Ingrediënten vulling:
- 250 gram kipfilet
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 200 gram fijne diepvrieserwten
- 2 grote wortelen in blokjes
- kippenbouillonblokje
- half zakje so-oen
- 1 eetlepel fijngesneden selderij
- zout en peper
- glas water of melk
- 3 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels olie
- 1 eierdooier voor het bestrijken van de puree
Bereiding:
- Snij de 2 uien en knoflook fijn.- Snij de kipfilet in heel kleine stukjes of kook de kipfilet van te voren met zout en peper en scheur in stukjes.
- Knip de so-oen in stukken.
- Verhit de olie in een pan en fruit de gesneden ui en knoflook.
- Voeg de kipfilet toe met wat zout en peper en bak dit een paar minuten.
- Voeg de blokjes wortel toe en de so-oen.
- Voeg een glas water (of melk) toe met de doperwtjes en het kippenbouillonblokje.
- Bak dit tot het droog is en voeg de selderij, het zout en peper naar smaak toe.
- Stamp de gekookte (hete) aardappels met de boter en de melk en voeg daarna de 2 eieren toe.
- Voeg het zout en de nootmuskaat toe.
- Vet een ovenschaal in en doe het kip-groentenmengel in de schaal.
- Snij de hardgekookte eieren in stukken en leg deze hier bovenop. Strooi hier eventueel nog een beetje zout en peper over.
- Schep dan de aardappelpuree over dit mengsel en verdeel het goed over de vulling. Probeer ook wat aardappelpuree in de randen te duwen, zodat de zijkant ook bekleed is met de puree.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eierdooier los en bestrijk de puree met het ei.
- Bak de pastei in 45 minuten gaar.
* Tip: Je kunt ook rundgehakt gebruiken in plaats van kipfilet.
Rubriek: pastei, kipgerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten