Ingrediënten:
- 450 gram gewone rijst of pandanrijst
- 150 gram ketanrijst
- 1 liter santen
- 3 cm verse of 2 theelepels koenjitpoeder (kurkumapoeder)
- 1 sereh
- 2 schijfjes
- 2 blaadjes salam
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 3 blaadjes pandan
- optioneel 1 eetlepel citroensap
- mespunt zout
Bereiding:
- Was de rijst en de ketan.
- Laat de rijst in een zeef uitlekken.
- Breng water aan de kook in een stoompan.
- Doe de rijst in de stoompan en laat ze 25-30 minuten stomen zodat ze half gaar is.
- Wrijf de koenjit fijn als je verse koenjit gebruikt.
- Breng de santen aan de kook samen met de koenjit, laos, sereh, salam, pandan, zout en djeroek poeroet.
- Voeg daar de halfgare rijst aan toe en laat dit zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
- Doe de rijst nu opnieuw in de stoompan en roer er het citroensap door.
- Laat de rijst nu nog 45-60 minuten gaar stomen.
- Verwijder de kruiden en dien de rijst op met bijgerechten!
Rubriek: rijstgerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten