Dadar goeloeng zijn de overheerlijke Indische groene flensjes met de smaak van pandan en gevuld met een mengsel van kokos en gula djawa.
Ingrediënten flensjes:
- 250 gram bloem
- 350-400 ml santen
- 50 ml. groene pandanextract
- snufje zout
- 2 eieren
- boter om de flensjes te bakken
Ingrediënten vulling:
- 250 gram geraspte kokos
- 2 pandanbladeren
- 150 gram gula djawa
- 125 ml. water
- snufje zout
Bereiding:
- Maak de vulling door eerst het water te koken met de pandanbladeren, zodat de smaak goed los komt.
- Voeg dan de kokos toe met de gula djawa en een snufje zout.
- Laat de suiker smelten en blijft op middelhoog vuur constant roeren tot alle vocht is opgenomen.
- Verwijder het pandanblad en laat het afkoelen.
- Zeef de bloem met een snufje zout in een kom.
- Breek de eieren in een andere kom en klop ze los.
- Roer dit door de bloem met beetje bij beetje de santen, zodat het beslag niet gaat klonten.
- Voeg het pandanextract toe.
- Verhit klontjes boter in de koekenpan en bak de flensjes gaar aan beide kanten.
- Vul ze met een volle eetlepel vulling en rol ze op als een loempia.
Rubriek: nagerechten
warrom altijd maar groen kan ook witte meer lekkerder
BeantwoordenVerwijderenKan ook met cola-essence , het is oorspronkelijk een indonesische pannekoek en heel lekkerrr....
BeantwoordenVerwijderen