Arem-arem lijkt een beetje op lemper, maar deze rijstrolletjes zijn gemaakt van gewone witte rijst, in plaats van met kleefrijst.
Ingrediënten:
- 500 gram rijst, gewassen en uitgelekt
- 1 liter dunne kokosmelk van een halve kokosnoot
- 1 theelepel zout
- 2 blaadjes salam
- 350 gram rundgehakt
- 300 gram dikke kokosmelk
- bananenblad voor het verpakken
- olie
Kruiden/Bumbu:
- 5 rode lomboks
- 1 theelepel fijngewreven kencur (kentjur)
- 3 teentjes knoflook
- 6 rode uiten of sjalotjes
- 1 tomaat in kleine stukjes gesneden
- 2 theelepels fijngewreven laos
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
Bereiding:- Bak de fijngewreven kruiden in de hete olie (paar eetlepels).
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Doe er de dikke kokosmelk bij en blijf alles doorbakken tot alle vocht is verdampt. Laat het kruidige gehaktmengsel afkoelen.
- Breng in een grote pan de kokosmelk aan de kook met de salamblaadjes en het zout. Doe er de rijst bij en laat het geheel koken tot al het vocht is verdampt.
- Verdeel de gewassen dubbele bananenbladeren is stukken van 20x15 cm.
- Doe hier steeds 3 eetlepels rijst op en verdeel dit in de lengterichting en druk de rijst plat.
- Leg in de lengterichting in het midden een eetlepel van de vulling.
- Rol dit op tot pakketjes en bind ze van een biting (een draad of nerf van het bananenblad).
- Stoom de pakketjes in 1 uur gaar in de rijststomer.
Rubriek: snacks