Sajurs of sajoers zijn goed te combineren met tahu. In dit gerecht wordt de tahu gebakken en daarna verwerkt in de sajurr. Het geheel wordt op smaak gebracht met lomboks, asem en santen.
Ingredienten:
- 2 rode uien of sjalotten
- 3 groene lomboks
- 3 rode lomboks
- schijfje laos
- 1 theel. gebakken trasi
- 1 salamblad
- kippenbouillon of kippenbouillonblokje
- 1 salamblad
- asemwater of wat citroensap
- 500 ml. dunne santen
- blok tahu
- olie
- zout
- mespunt suiker
Bereiding:
- Snij de tahu in blokjes en bak ze in de ruime olie goudbruin. Laat ze uitlekken.
- Maak de lombok schoon en haal er eventueel de pitjes uit. Snij ze in dunne ringen.
- Verhit in een pan een paar eetlepels olie en bak hierin de gesneden ui en de lomboks.
- Voeg de trasi met de suiker toe.
- Schenk hierbij een groot glas bouillon of water met de kippenbouillonblokjes.
- Voeg de laos, asemwater (of wat citroensap) en het salamblad toe.
- Voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe en breng het aan de kook.
- Doe dan de santen erbij en laat de saus even wat inkoken.
- Op het laatst roer je de tahu er doorheen. Laat het gerecht even staan om de smaken goed te laten intrekken.
Tip: Je kunt de tahu ook vervangen door gebakken blokjes tempee of beiden gebruiken.
Meer sajur.