Terong Peteh Belado: Indonesische aubergine in een hete saus met petehbonen

Terong Pete Balado is een heerlijk pittig Indonesisch gerecht van aubergine en petehbonen in een hete saus. Het recept is een basisrecept, waarmee je zelf kan experimenten wat betreft pittigheid. Het is makkelijk te maken en smaakt heerlijk met witte rijst!







 
Ingrediënten:
- 500 gram aubergines
- 3 rode lomboks
- rode rawit naar smaak
- 2 uien of 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook (optioneel)
- 1 theelepel trassi
- 2 blaadjes djeruk perut
- kopje petehbonen
- zout en witte peper
- 150 ml. water
- eventueel een fijngesneden tomaat toevoegen

Bereiding:
- Snij de aubergine en stukken en bak ze in de hete olie tot ze mooi goudbruin is.
- Maal de pepers met de uien (en knoflook) en een scheutje olie fijn.
- Verhit een paar eetlepels olie in een wok en bak hierin de gekneusde blaadjes djeruk perut.
- Voeg de trassi toe en de gemalen pepers met uien.
- Voeg zout toe en de peteh-bonen.
- Voeg het water toe (en naar smaak een fijngesneden tomaat) en laat dit smoren tot het vocht is ingekookt.
- Voeg dan de gebakken aubergine toe.

Klik hier voor de video van het recept!

Rubriek: Groenten, Vegetarische gerechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten