Foe Yong Hai is een heerlijk gerecht van Chinese oorsprong, maar dat ook wordt gemaakt in de Indonesische keuken. Het is heel makkelijk te maken en snel klaar!
Ingrediënten:
Ingrediënten:
- 4 grote eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 ui fijngesneden
- 50 gram gepelde grote garnalen
- 2 volle dessertlepels maizena
- scheutje heldere vissaus
Saus:
- 1 volle eetlepel boter
- 1 ui in schijfjes
- 1 fijngesneden knoflook
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- rode lombok in dunne schuine reepjes
- een stukje (winter)wortel in dunne reepjes
- 1 lente-ui in dunne reepjes
- kleine diepvrieserwten
- 1/2 theel. suiker
- 1/2 theel. azijn
- 1/2 theel. zout
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 100 ml. water
Bereiding omelet:
- Breek de eieren in een kom.
- Voeg de fijngesneden garnalen toe.
- Voeg zout en witte peper toe.
- Voeg de 2 dessertlepels maizena toe en roer alles goed om.
- Voeg de gesneden ui toe/
- Voeg een scheutje heldere vissaus toe.
- Bak de omelet in gedeelten in ruime olie goudbruin en laat ze uitlekken.
Bereiding saus:
- Verhit boter in een koekenpan en bak hier in de ui en knoflook.
- Voeg de reepjes wortel toe en de rode lombok.
- Voeg de tomatenketchup toe en blijf roeren.
- Voeg het water toe.
- Voeg zout en suiker toe.
- Voeg een paar druppels azijn toe.
- Voeg de ontdooide erwtjes toe en roerbak tot deze heet zijn.
- Voeg dan 1/2 gesneden lente-ui toe (de rest is voor garnering).
Stapel de omeletten op een bord en schep hier de saus overheen en garneer met de rest van de fijngesneden lente-ui!
Tip: als je van gember houdt, dan kun je wat gemberpoeder toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten