Pagina's

detox en ontgiften

Sate van kip (sate ajam) met hete ketjapsaus

Saté van kip is makkelijk te maken en heerlijk op de bbq! Je kunt er pindasaus bij eten, maar ook zoete hete ketjapsaus. Het vlees wel minimaal een uur laten marineren voor de juiste smaak!










Ingrediënten saté:
- Kipfilet of kippendijvlees naar hoeveelheid personen
- 1/2 rode ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- Ketjap A
- halve theelepel ketumbar
- zout
- zwarte peper
- (optioneel 1/2 fijngesneden tomaat)

Bereiding saté:
- Snij de kip in kleine blokjes.
- Doe de gesneden ui, knoflook, ketumbar, zout en peper (en eventueel tomaat) bij de kip en voeg enkele eetlepels zoete ketjap toe (ligt aan hoeveelheid kip, moet niet te donker worden). Laat dit minimaal een uur marineren.
- Rijg de blokjes aan satéstokjes (even in koud water weken) en rooster ze krokant op de bbq.

Ingrediënten ketjapsaus:
- 2 eetlepels pinda's
- 2 teentjes knoflook
- klein stukje gepofte trassi 
- verse of gedroogde rawit naar smaak
- 1/2 theelepel suiker
- zout naar smaak
- zeer fijn gesneden selderij

Bereiding ketjapsaus:
- Wrijf in een tjobek de knoflook fijn met zout en suiker.
- Voeg de gedroogde of verse rawit toe met de trassi en wrijf deze ook fijn.
- Voeg de pinda's toe en maak deze ook fijn.
- Voeg dan zoete ketjap toe tot het een sausje wordt.
- Meng er op het laatst wat fijngesneden selderij doorheen.

Rubriek: saté

Geen opmerkingen:

Een reactie posten