Telor Belado: Indonesisch recept van eieren in een saus van lomboks

Telor Belado is een Indonesisch gerecht van gefrituurde eieren die worden verwerkt in een hete saus met lomboks en kruiden. Heerlijk bij de rijsttafel!













Ingrediënten:
 - 5 tot 6 hardgekookte eieren
- 4 rode lomboks
- 7 kleine rode pepers
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 8 sjalotten of 3 rode uien
- 1 theelepel gula djawa of suiker
- 2 kemiri
- 2 schijfjes laos
- 1 blad salam
- 2 schijfjes djahé (gember)
- 2 eetlepels asem water (stukje asem opgelost in kokend water)
- 1 sereh
- olie

 Bereiding:
 - Snij de lomboks doormidden en verwijder de pitjes. 
- Snij het kopje van de kleine pepers af.
- Snij de uien in stukken.
- Maal de uien, kemirinoten, knoflook en pepers tot een pasta met een beetje water.
- Frituur de eieren tot ze een krokant korstje hebben.
- Kneus de laos, sereh en djahe.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hier in de laos, djahe, salam en sereh.
- Voeg na 2 minuten de gemalen pasta toe en bak alles enkele minuten.
- Voeg suiker, zout en asem toe.
- Doe de gebakken eieren in de saus en laat even sudderen.

Rubriek: eigerechten

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten