Sambal Teri Belado: Indonesische sambal van gedroogde kleine visjes

Sambal Teri Belado is een sambal van rode lomboks (rawit), trassi en de kleine gedroogde Indonesische visjes.












Ingrediënten:
- 1 kop ikan teri
- 10 kleine verse rode lomboks (rawit) of 5 grote rode lombok
- 4 sjalotten
- 1 blad djeroek poeroet
- 1 theelepel trassi
- olie

Bereiding:
- Was de ikan teri en laat ze een paar minuten in koud water weken. Dep ze daarna droog.
- Maal de lomboks en uien in de blender met wat olie fijn.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het blaadje djeroek poeroet (even kneuzen) een minuut.
- Voeg dan de gemalen lomboks/ui toe en de trassi en laat dit even bakken.
- Voeg dan de droge ikan teri toe en bak alles nog een paar minuten.

Rubriek: sambal 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen