Tahu telor petis: Indonesische omelet met tahu en een pittige saus

Tahoe telor petis is een heerlijk gerecht van tahoe en eieren met een pittig sausje van petis (garnalenpasta) met ketjap en pindakaas. Het gerecht wordt opgediend met taugé, kroepoek, gebakken uitjes en selderij.






Ingrediënten:
- 1/2 blok tahoe
- 3 eieren
- 3 sjalotten
- 1 eetlepel fijngesneden prei
- 3 teentjes knoflook
- 1 tot 2 theelepels petis (garnalenpasta verkrijgbaar bij de toko)
- 2 eetlepels zoete ketjap A
- 2  theelepels pindakaas
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 of 1 rode lombok fijngewreven of 1/2 eetlepel sambal oelek
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- zout en witte peper
- olie
- Garnering: taugé,  selderij en kroepoek

Bereiding:
- Snij de tahoe in dunne plakken van maximaal 1 cm. Snij deze plakken in vieren.
- Leng de petis aan met heet water zodat ze oplost.
- Wrijf de ui, knoflook en lombok tot een pasta.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit deze pasta.
- Voeg dan de ketjap, het petiswater, citroensap en de pindakaas toe.
- Voeg een paar eetlepels water toe tot het een dun sausje is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren los met de prei, het knoflookpoeder en wat zout en peper.
- Bak de tahu in een koekenpan in een paar eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
- Giet dan de eieren over deze plakjes tahoe en bak er een omelet van door beide kanten te laten stollen.
- Leg  de tahoe telor petis op een bord en garneer met met taugé, fijngesneden selderij en kroepoek.

Rubriek: tahu en tempee


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen