Orak Arik: Indonesische knapperige groenten met roerei

Orak arik is een Indonesisch gerecht van knapperige geroerbakte groenten met ei. Je kunt er verschillende soorten groenten voor gebruiken, maar meestal worden als basis kool, wortelen en boontjes gebruikt. Er kunnen ook garnalen in worden verwerkt, maar dat is niet noodzakelijk.









Ingrediënten:
- 1/2 Chinese kool of witte kool (in stukken gesneden)
- wortelen in luciferreepjes gesneden
- dunne sperziebonen in stukjes gesneden of schuin gesneden als snijbonen
- 2 of 3 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 rode lombok
- 3 of 4 eieren
- zout of kippenbouillonblokje en witte peper
- garnalen (optioneel)
- olie

Bereiding:
- Maal of snij de ui, knoflook en lombok fijn.
- Verhit een paar eetlepels olie en bak dit enkele minuten tot het lichtbruin is.
- (Voeg dan de garnalen toe als je deze gebruikt en bak deze gaar).
- Voeg de groenten toe en bak alles goed door elkaar tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg het zout of het verkruimelde bouillonblokje toe en de witte peper.
- Voeg dan de geklutste eieren toe en zorg dat je goed roert tot het gestold is.


Rubriek: groenten


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen