Gulai ikan masin: Indonesische viscurry uit Sumutra

Gulai ikan masin is een heerlijk gerecht van tilapia filet en is niet moeilijk te maken. Je kunt er ook andere vis voor gebruiken, zoals baars of zeebrasem. Het gerecht is het lekkerste als het lauw is om de smaken goed tot hun recht te laten komen.










Ingrediënten:
- 4 tilapia filets
- 2 stengels sereh samengebonden in een knoop
- 4 djeruk perut blaadjes
- 6 groene of rode Thaise chilipepers of lombok in schuine stukjes gesneden
- 300 ml. santen of kant en klare kokosmelk
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie

Kruidenpasta:
- 6 sjalotten of 3 gewone uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 eetlepel fijngesneden verse djahé (gember)
- 4 kemirinoten (geroosterd in een droge pan)

Bereiding:
- Maal de ingredienten voor de kruidenpasta fijn.
- Verhit de olie in een pan.
- Doe de kruidenpasta er in samen met de sereh en djeruk perut blaadjes'.
- Voeg de pepers toe en bak alles 3 tot 5 minuten.
- Voeg dan de kokosmelk toe met de suiker en zout naar smaak.
- Laat deze saus 5-10 minuten sudderen.

- Voeg dan de vis toe en laat ze voorzichtig sudderen tot ze gaar is.
- Laat het gerecht 10 minuten afkoelen.
- Serveer deze curry met witte rijst.

Rubriek: visgerechten

Tip: Je kunt ook ananas toevoegen aan de viscurry.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen