Carabikang: Indonesische koekjes van rijstmeel en kokos in de vorm van een bloem

Carabikang zijn heerlijke Indonesische koekjes van rijstmeel die worden gebakken op het fornuis in een speciale carabikangvorm. Ze zien er prachtig uit en smaken heerlijk! Op de video kun je zien hoe het moet!







Ingrediënten:
- 500 gram witte suiker
- 350 gram tarwebloem
- 100 gram maizena
- 500 gram rijstmeel
- 4 pandan bladeren
- 1 pakje agar-agar (ongeveer 8 gram per liter vocht)
- rode en groene voedingskleurstof
- 1 theelepel zout
- 1750 ml. santen














Bereiding:
- Zet de santen op met de pandanbladen en breng aan de kook. Laat het even zachtjes koken en zet de pan dan van het vuur en laat de santen afkoelen.
- Meng alle overige ingrediënten in een grote bak.
- Voeg dan onder goed roeren een kop santen toe, zodat er geen klontjes ontstaan en herhaal dit tot alle santen met het meel is vermengd.
- Verdeel dit beslag over 3 kommen.
- Laat 1 kom beslag wit en voeg de kleurstof aan de andere 2 kommen toe.
- Verhit de carabikanvorm op het vuur en sprenkel er vlak voor het bakken wat water over.
- Schep een lepel wit beslag in de vormen.
- Schep dan een lepel groen beslag over het witte beslag.
- Doe er als laatste een beetje rood beslag in.
- Laat ze op matig vuur bakken tot de bovenkant droog is.
- Vul de spoelbak van het aanrecht met koud water.
- Neem de pan met de cakejes van het vuur, doe het deksel op de pan en zet de pan 3 minuten in het koude water.
- Doe de cakejes nog even in een hapjespan met deksel en laat ze even nagaren op zacht vuur.
- Schep de cakejes met 2 lepels uit de vormen en breek ze tot bloemen ( zie video ).


Rubriek: kue en gebak

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen