Pepesan Udang: Gestoomde pittige Indonesische garnalen in bananenblad

Pepesan Udang zijn pakketjes met gekruide garnalen die worden gestoomd in bananenblad. Ze zijn een variant op de pepesan ikan van vis.











Ingrediënten:
- 500 gram garnalen
- zout
- bananenblad
- blaadjes salam of kemangiblaadjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- sereh naar smaak

Kruidenpasta:
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- mespunt suiker
- 1 theelepel tamarinde
- 3 cm fijngewreven kunjit of een afgestreken theelepel kunjitpoeder
- 3 gepofte kemirinootjes
- verse rode lombok naar smaak of 7 gedroogde rode rawit

Bereiding:
- Pel de garnalen en was ze goed.
- Wrijf de kruiden fijn tot een pasta.
- Vermeng de garnalen met de kruidenpasta en de in stukken gesneden sereh.
- Was de bananenbladeren en verdeel ze in stukken van ongeveer 25x25 cm.
- Leg op ieder stuk een salamblad of een paar kemangiblaadjes (of een blaadje djeruk perut).
- Leg hierop wat van het garnalenmengel en vouw de pepesan dicht met een prikker.
- Leg ze in een stoompan en laat ze boven kokend water in 20 minuten gaar stomen.

* Op de video is te zien hoe pepesan van vis wordt gemaakt, wat op dezelfde manier gebeurd als met garnalen.
















Rubriek: garnalen


 VIDEO PEPESAN IKAN