Kue Nagasari Pisang: Indonesische gestoomde koekjes van rijstemeel en banaan

Kue Nagasari is een gestoomde lekkernij uit de Indonesische keuken en bestaat uit rijstemeel met bananen die in pakketjes van bananenblad worden gestoomd.










Ingrediënten:
 - 250 gram rijstemeel
- 50 gram tapiocameel
- 125 gram suiker
- 1/4 theelepel zout
- 700 ml. santen
- 10 rijpe bananen
- 3 pandanbladeren
- bananenbladen

Bereiding:
- Was het bananenblad en verdeel ze in stukken van 20x15 cm.
- Meng het rijstemeel met wat santen tot een papje zonder klontjes.
- Doe de rest van de santen in een kookpan en breng dit aan de kook met het meelpapje, de pandanbladeren, zout en de suiker.
- Roer tot het een zeer dikke pap is geworden die aan de lepel blijft hangen.
- Doe deze pap in een grote kom en voeg er dan het papje van het tapiocameel aan toe.
- Snij de bananen in stukken.
- Breng de stoompan met voldoende water aan de kook.
- Doe een flinke eetlepel van het deeg op het bananenblad en druk daar een stuk banaan in.
- Vouw het bananenblad dicht en leg de pakketjes in een stoompan.
- Stoom ze in een half uur gaar en laat ze daarna afkoelen.

 Rubriek: kue en gebak