Ingredienten:
- gekookte witte rijst
- blikje corned beef
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tomaat
- zout, zwarte peper
- mespunt suiker
- maggiblokje of kippenbouillonblokje
- stukje trassi
- gesneden rode peper naar smaak
- stukje laos
- theel. ketumbar
- ketjap
- eetlepel fijngesneden selderij
- olie
Bereiding:
- Snij de ui, knoflook en eventueel rode peper fijn.
- Verhit de olie in de pan en bak eerst de ui lichtbruin, voeg dan de knoflook en peper toe.
- Bak de laos mee.
- Doe er de stukjes tomaat, trassi, suiker, ketumbar, zwarte peper en het bouillonblokje bij.
- Voeg de corned beef er in stukken bij en prak het met een vork rul als gehakt.
- Als alles goed doorbakken is, roer je er de gekookte witte rijst doorheen tot alles goed vermengt is.
- Op het laatst afmaken met een scheutje ketjap, zout naar smaak en de verse selderij.
- Haal voor het serveren het stuk laos er uit.
Meer rijstgerechten.